Baby birds, species by species
Clutch size, hatching time, days in the nest and nesting season for 202 North American birds.
Found a baby bird?
- Feathered and hopping: a fledgling. Leave it; the parents are feeding it nearby.
- Naked or with pin feathers: put it back in the nest if you can see it. Touching it won't cause the parents to abandon it.
- Injured or caught by a cat: find a licensed wildlife rehabilitator at ahnow.org.
All species
- American Crow45–56 days
- American Goldfinch23–31 days
- American Kestrel54–63 days
- American Redstart19–22 days
- American Robin25–27 days
- American Three-toed Woodpecker33–40 days
- American Tree Sparrow19–23 days
- Anna's Hummingbird32–42 days
- Ash-throated Flycatcher31–32 days
- Bald Eagle90–134 days
- Baltimore Oriole23–28 days
- Band-tailed Pigeon43–50 days
- Bank Swallow31–40 days
- Barn Owl79–104 days
- Barn Swallow27–44 days
- Barred Owl56–75 days
- Belted Kingfisher49–53 days
- Bewick's Wren28–30 days
- Black Phoebe33–38 days
- Black Vulture98–139 days
- Black-and-white Warbler18–24 days
- Black-backed Woodpecker36–39 days
- Black-billed Magpie41–50 days
- Black-capped Chickadee23–30 days
- Black-chinned Hummingbird33–37 days
- Black-crowned Night Heron42–54 days
- Black-headed Grosbeak23–26 days
- Black-throated Sparrow21–24 days
- Blue Grosbeak20–26 days
- Blue Jay33–39 days
- Boat-tailed Grackle33–38 days
- Bobolink21–28 days
- Bohemian Waxwing27–32 days
- Brewer's Blackbird23–33 days
- Broad-tailed Hummingbird37–45 days
- Brown Creeper26–33 days
- Brown Thrasher20–27 days
- Brown-headed Cowbird18–25 days
- Brown-headed Nuthatch31–34 days
- Brown-headed Nuthatch32–33 days
- Bullock's Oriole23–28 days
- Burrowing Owl72–72 days
- Bushtit26–28 days
- Cactus Wren35–39 days
- Cactus Wren33–39 days
- Canada Goose49–52 days
- Canada Jay40–46 days
- Canyon Towhee19–20 days
- Carolina Chickadee24–31 days
- Carolina Wren22–32 days
- Cassin's Finch23–28 days
- Cedar Waxwing25–31 days
- Chestnut-backed Chickadee30–39 days
- Chimney Swift44–51 days
- Chipping Sparrow19–27 days
- Clark's Nutcracker36–42 days
- Cliff Swallow30–44 days
- Common Grackle25–29 days
- Common Nighthawk33–38 days
- Common Raven48–75 days
- Common Redpoll20–25 days
- Common Yellowthroat20–22 days
- Cooper's Hawk57–70 days
- Costa's Hummingbird35–41 days
- Curve-billed Thrasher26–33 days
- Dark-eyed Junco20–26 days
- Dickcissel20–23 days
- Downy Woodpecker30–33 days
- Eastern Bluebird26–39 days
- Eastern Kingbird30–34 days
- Eastern Meadowlark23–28 days
- Eastern Phoebe31–36 days
- Eastern Screech-Owl54–62 days
- Eastern Towhee22–25 days
- Eastern Whip-poor-will39–41 days
- Eastern Wood-Pewee27–32 days
- Eurasian Collared-Dove29–37 days
- Eurasian Tree Sparrow27–31 days
- European Starling33–35 days
- Evening Grosbeak24–28 days
- Field Sparrow17–20 days
- Fox Sparrow21–25 days
- Gila Woodpecker42–42 days
- Golden-crowned Kinglet30–38 days
- Golden-crowned Sparrow20–23 days
- Gray Catbird22–25 days
- Gray-crowned Rosy-Finch30–34 days
- Great Blue Heron74–111 days
- Great Crested Flycatcher26–36 days
- Great Egret44–51 days
- Great Horned Owl70–86 days
- Great-tailed Grackle33–37 days
- Greater Roadrunner37–41 days
- Green Heron35–38 days
- Green-tailed Towhee22–27 days
- Hairy Woodpecker39–45 days
- Harris's Sparrow20–25 days
- Hermit Thrush24–27 days
- Hoary Redpoll18–28 days
- Hooded Merganser50–65 days
- Hooded Oriole26–28 days
- Horned Lark18–22 days
- House Finch25–33 days
- House Sparrow24–28 days
- House Wren24–33 days
- Inca Dove25–31 days
- Indigo Bunting20–28 days
- Juniper Titmouse30–37 days
- Ladder-backed Woodpecker33–33 days
- Lapland Longspur18–24 days
- Lark Sparrow20–22 days
- Lazuli Bunting22–24 days
- Least Flycatcher25–32 days
- Lesser Goldfinch24–28 days
- Lewis's Woodpecker40–50 days
- Mallard47–54 days
- Merlin53–67 days
- Monk Parakeet64–68 days
- Mountain Bluebird30–35 days
- Mountain Chickadee32–35 days
- Mourning Dove26–29 days
- Northern Cardinal18–26 days
- Northern Flicker35–40 days
- Northern Mockingbird24–26 days
- Northern Rough-winged Swallow31–37 days
- Northern Saw-whet Owl54–63 days
- Orange-crowned Warbler20–24 days
- Orchard Oriole23–29 days
- Osprey86–97 days
- Ovenbird19–25 days
- Painted Bunting23–26 days
- Palm Warbler24–24 days
- Peregrine Falcon68–77 days
- Phainopepla33–34 days
- Pileated Woodpecker39–49 days
- Pine Grosbeak26–34 days
- Pine Siskin27–28 days
- Pine Warbler20–23 days
- Pinyon Jay37–38 days
- Prothonotary Warbler22–24 days
- Purple Finch26–27 days
- Purple Martin41–50 days
- Pygmy Nuthatch34–38 days
- Pyrrhuloxia24–24 days
- Red Crossbill27–41 days
- Red-bellied Woodpecker34–39 days
- Red-breasted Nuthatch30–34 days
- Red-cockaded Woodpecker36–42 days
- Red-eyed Vireo21–27 days
- Red-headed Woodpecker36–45 days
- Red-shouldered Hawk67–85 days
- Red-tailed Hawk70–81 days
- Red-winged Blackbird22–27 days
- Rock Pigeon42–51 days
- Rose-breasted Grosbeak20–26 days
- Ruby-crowned Kinglet24–33 days
- Ruby-throated Hummingbird30–36 days
- Rufous Hummingbird36–38 days
- Rusty Blackbird25–27 days
- Savannah Sparrow18–24 days
- Say's Phoebe26–30 days
- Scarlet Tanager21–29 days
- Scissor-tailed Flycatcher27–33 days
- Sharp-shinned Hawk51–63 days
- Snow Bunting20–33 days
- Song Sparrow21–26 days
- Spotted Towhee22–26 days
- Steller's Jay32–39 days
- Swamp Sparrow21–28 days
- Tree Swallow26–45 days
- Tufted Titmouse27–30 days
- Turkey Vulture88–124 days
- Varied Bunting22–25 days
- Varied Thrush25–27 days
- Verdin31–39 days
- Vermilion Flycatcher28–31 days
- Vesper Sparrow18–27 days
- Violet-green Swallow29–42 days
- Warbling Vireo24–30 days
- Western Bluebird31–42 days
- Western Kingbird34–36 days
- Western Screech-Owl47–60 days
- Western Tanager24–28 days
- White-breasted Nuthatch31–40 days
- White-crowned Sparrow21–24 days
- White-eyed Vireo22–26 days
- White-headed Woodpecker40–40 days
- White-throated Sparrow18–26 days
- White-winged Crossbill28–36 days
- White-winged Dove27–30 days
- Wild Turkey49–55 days
- Winter Wren29–35 days
- Wood Duck52–61 days
- Wood Thrush23–29 days
- Woodhouse's Scrub-Jay33–35 days
- Yellow Warbler18–25 days
- Yellow-bellied Sapsucker35–42 days
- Yellow-billed Cuckoo16–20 days
- Yellow-breasted Chat19–23 days
- Yellow-headed Blackbird20–25 days
- Yellow-rumped Warbler22–27 days
- Yellow-throated Warbler20–23 days